ПРОИЗВОДСТВО

  • Козјо бело сирење
  • Козјо сирење со оригано
  • Козји кашкавал
  • Биено козјо сирење и други типови со или без зачин

Прекрасен вкус
Нашите производи се добиени по природен пат (органски), од многу квалитетно козјо млеко,со додавање прирoдни состојки кои со техникитa на производството го даваат прекрасниот вкус.

Зошто козјо сирење?
Има премногу причини,но еве некои од нив: Производите на козарска фарма Кожле имаат прекрасен вкус,но пред се да ги напоменеме добрата кои што тие му ги причинуваат на нашето здравје . Сите оние кои сакаат да бидат здрави, да изгледаат убаво и да внимаваат на количеството на маснотии кои ги внесуваат преку млечните производи ги консумираат козјите производи. Да не ги изоставиме и оние кои имаат здравствени проблеми со консумирање на кравјо и други млека. Овие производи се препорачуваат кај лица кои боледуваат од диjабетес,оние кои имаат проблеми со дигестивен тракт, кај пулмонални заболувања, болести на јетра, за деца, стари лица и лица во реконвалесценција.

Лесно сварливо
Со години е веќе познато дека за луѓето кои имаат стомачни проблеми препорачливо е да користаат козји производи наместо други млечни производи , бидејќи ланецот на маснот- ии и киселини е многу помал. Во следноит табеларен приказ може да се направи спредба на козјото со кравјото сирење:

На 30 грама Козјо сирење Кравјо сирење
калории 69.4 99.5
протеини(1гр.) 4 2.1
маснотии 5.5 10
холестерол 17.6 30.5

© 2010 К- ФАРМ - КОЖЛЕ | All Rights Reserved